EMMI köszöntő

Tisztelt olvasók, kedves sportbarátok!

A 2016. október 18-23. között szervezett LIEBHERR ITTF 2016 Asztalitenisz Európa-bajnokság fővédnökeként nagy szeretettel köszöntöm a sportág valamennyi rajongóját!

Nagy megtiszteltetés, hogy több mint három évtized után az Európai Asztalitenisz Szövetség ismét bizalmat szavazott Magyarországnak, és 2016-ban Budapestet jelölte meg az asztalitenisz kontinensviadal helyszíneként.

Magyarország sokszor bizonyíthatta már, hogy képes nagyléptékű sportesemények professzionális lebonyolítására, és az eddig megrendezett Európa-bajnokságok révén komoly szakmai tapasztalatokra tehettünk szert. A gazdasági lehetőségek tükrében minden segítséget megadunk ahhoz, hogy sportsikerekkel teli múltunkat, elismerésre méltó, eredményekben és sportban gazdag jövő kövesse.

Az Európa-bajnokság nemcsak a sportág kedvelőinek jelent felhőtlen kikapcsolódást, hanem felpörgeti a sportgazdaságot is, és a sportág népszerűsítése révén lehetőséget teremt az európai asztalitenisz-közösség bővítésére.

Bízom benne, hogy az Európa-bajnokság rendezése új lendületet ad a magyar asztaliteniszsportnak, új fejlődési pályára állítja a sportágat.

A közel egyhetes versengés során, Önöknek kellemes időtöltést, a Magyar Asztalitenisz Szövetségnek sikeres rendezést, a magyar csapatnak pedig kiemelkedő eredményeket kívánok.

Budapest, 2016. szeptember 14.

Dr. Szabó Tünde
sportért felelős államtitkár
Emberi Erőforrások Minisztériuma

natran_roland


'