ETTU köszöntő

Kedves barátaim!
Kedves asztalitenisz-barátok!

Mint az Európai Asztalitenisz Szövetség elnöke, nekem jutott a megtiszteltetés, hogy köszöntsem a 2016-os LIEBHERR ITTF asztalitenisz Európa-bajnokság résztvevőit.

A szervező Magyarország, a helyszín pedig Budapest, mely város az első Európa-bajnokságnak is helyszíne volt.

Az azóta eltelt időszakban a Magyar Asztalitenisz Szövetség már nagyon sok eseményt szervezett. Nyugodtan mondhatom, hogy a kiemelkedő hagyomány, páratlan szervezőképességgel társul.

Muszáj megemlítenünk az 1982-es Európa-bajnokságot, amelyet egy teljesen új sportkomplexumban rendeztünk. Ezt az Eb-t Magyarország nyerte a nők és a férfiak csapatversenyében egyaránt. Ez volt a magyar asztalitenisz harmadik aranykorszaka – elég csak egy pillantást vetni az Európai Asztalitenisz Dicsőségcsarnokára a helyszínen, vagy a honlapunkon. Nem titok, hogy a csarnok tele van zseniális és tehetséges magyar játékosokkal. Nem kezdem el őket egyesével felsorolni, mert akkor nem lenne idő a többi mondandómra, de különleges örömmel tölt el, hogy volt lehetőségem ezekkel a legendás sportolókkal személyesen is találkozni az elmúlt néhány hónapban.

A XX. században rendezett számos Hungarian Open verseny mellett, a Magyar Asztalitenisz Szövetség több ITTF World Tour eseményt is sikeresen szervezett meg az elmúlt években. Ezentúl az ifjúsági kategóriában is minden évben megrendezik a nemzetközi viadalt, és fontos tudni, hogy Budapesten került sor a kiemelkedően sikeres 2004-es ifjúsági Európai-bajnokságra is.

A múlt után beszéljünk a jövőről is!

Biztos vagyok benne, hogy ezen az Európa-bajnokságon nemcsak a jelen szupersztárjait, hanem a jövő, feltörekvő csillagait is láthatjuk.

Külön szeretném megköszönni a névadó szponzornak, a LIEBHERR-nek, a felszerelés-szponzornak JOOLA-nak és a hivatalos labdaszponzornak DONIC-nak, illetve az összes többi szponzornak a támogatást. Ezek a partneri kapcsolatok kiemelkedően fontosak ahhoz, hogy ilyen kiemelkedő rendezvényeket tudjunk tető alá hozni most és a jövőben.

Személyesen én már alig várom, hogy ez a kiemelkedően magas színvonalú verseny megkezdődjön. Azt kívánom a szurkolóknak, a támogatóknak, a médiának, a szervezőknek, a bíróknak, az edzőknek és a játékosoknak, hogy élvezzek ezt a nagyszerű versenyt ebben a páratlan szépségű, gyönyörű városban, Budapesten!

Ronald Kramer
elnök
Európai Asztalitenisz Szövetség

natran_roland


'